Modul Valašsko, můj kraj – Lidová strava na Valašsku
Termín konání: 30. září, 7., 14., 21. října od 15.30 do 17.30 hodin (středy)
Místo konání: Společenský sál knihovny
30. září – Devatero kvítí a další byliny, bez kterých se neobešla žádná valašská hospodyně – Vanda Vrlová
7. října – Zemáky a zelé, živobytí celé – Helena Cviklová
(zemědělské hospodaření jako základní zdroj obživy, Co se pěstovalo na polích, sklizeň a zpracování úrody, Skladování a uchovávání potravin, Strava všední a sváteční, Tradiční pokrmy a postupy příprav jídel z pohanky, brambor a zelí – praktické ukázky
14. října – Jak se uchovala lidová strava ve na fotografiích – Alena Fojtášková
21. října – Vybavení kuchyně – nádobí a náčiní kolem valašské pece; Ovoce v lidové stravě – Helena Cviklová
Kurz je zdarma
Kapacita: 12 osob
Určeno seniorům a zdravotně znevýhodněným osobám
Uskutečněno za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.
Kontaktní osoba pro kurzy – podrobné informace a přihlášky:
Mgr. Kateřina Janošková, tel.: 575 755 136, Masarykova veřejná knihovna Vsetín, Dolní náměstí 1356
foto: NMVP v Rožnově pod Radhoštěm
30.09.2020 – 21.10.2020
Společenský sál Dolní náměstí